Koninginnedag. Wie stimuleert de EGO?"..Waar is de muziek, die zij leuk vinden? Waar blijft een mooie, harmonieuze muziek, die feestelijke klanken? Duur? Nee, hoor! Het kan ook via een radiozender of internet!.."
Wie ben ik?
Ik ben een journalist (Euroharmonia), die durft haar mening openlijk uit te brengen.Mijn kritiek is niet bedoeld om iemand klein te maken, maar om dingen te verbeteren.

Daardoor kreeg ik ook wel eens een dankbrief van de organisaties van de grote evenementen, (net als DODS, de MEP awards organisatie in de Europarlement in Brussel

Ik ben een vrouw, die een natuurcreatie is om de wereld in de Schoonheid en in de Vrede te houden.

Ik ben iemand, wieens hart pijn lijdt van de onrechtvaardigheid, onzin en geweld.
Ik ben een wereldburger, aangezien  dat ik in 4 landen woonachtig was. Daarnaast heb ik veel gereisd. Daardoor kreeg ik een impressie van de wereld, omdat  ik  met mijn scherpe ogen en met een open hart de goede en de slechte kanten van de wereld gezien heb. Daardoor vind ik, dat een van de beste landen van de wereld wat meer aandacht verdient. Zo lastig is dit niet.

Wie stimuleert de EGO-dagen?
Ik hou van Nederland. Dit is een prima land 363 dagen per jaar.
Ja, mijn jaar is ingekrompen door die twee Nederlandse EGO-dagen. EGO betekent Een Grote Onzin.

Het is erg genoeg, die jaarwisselingen, waardoor mensen, die de rest van het jaar heel goed voor het milieu en voor de dieren zorgen, ineens onze vierpotige vrienden en onze aarde laten lijden. Zij doen het door alle onnodige duizenden vuurwerken en knallen, waardoor we drie keer geld in de lucht gooien. Ik tel hiermee niet alleen het vuurwerk en de opruimpartijen daarna, maar ook alle dierenartsbezoeken als gevolg. Een mooi vuurwerk centraal in de stad zou veel minder gevaar brengen en ook zou mensen bij elkaar kunnen brengen om SAMEN daarnaar te laten kijken. Een keer in de nacht van 1 januari in de mist werd het zo erg, dat we 10 kilometers een begeleiding van mijn voor de auto langs de borduren lopende zoon nodig hadden om naar huis van een bezoek te kunnen komen. We waren niet de enige op de weg die nacht. En dan worden we gestraft door te veel CO2 uitlatingen?

Wat is nog erger - is die beroemde Koninginnedag.

Is onze geliefde en nette Koningin een afvalvrouw geweest? Is zij een bekende alcoholist, dat het hele land van haar ineens dronken en brutaal moet worden om haar te vereren?

Tja..Het is goed voor de consumptie. Er wordt zo veel bier in de stad gedronken, dat die bierverkopers in de rest van het jaar op vakantie mogen zijn.

Maar wat voor de toekomst bestaat er voor die jonge generaties, als zij openbare dronkenschap tussen de bergen van die op de grond gegooide afval EEN FEEST noemen?

Wie stimuleert de jeugd (uit zijn hebzuchtige EGO) dronken, brutaal, vies en onverschillig te worden?

Lekkende plas cabines zijn een decoor, over elkaars schouders en hoofden geschonken bier is een luxe, een verdovende lawaai is de muziek. Het is het begin. En wat is het einde van dit Feest?

Als gevolg daarvan op het eind van de Koninginnedag hangt hier en daar niksend de toekomst van Nederland, studenten en jocht,  kunstmatige “prinsen” en “prinsessen” met lege, dronken ogen op de grond  in de zelfgemaakte  "koetsen" van plastic en aluminium afval. Soms bewegen zij even om een meisje een harde billenkoek te geven of om een brutaal liedje uit te  schreeuwen.

Is dit iets, wat Haar Majestiteit  “gezellig” noemt?

Het wordt weer schoon in Groningen. Daar werken mensen hard aan. Mensen van een andere generatie, die, trouwens, op die dag helemaal geen feest hebben.

Waar is de muziek, die zij leuk vinden? Waar blijft een mooie, harmonieuze muziek, die feestelijke klanken? Duur? Nee, hoor! Het kan ook via een radiozender of internet!

Waar zijn die mooie concerten en interessante activiteiten of die schone restaurantjes (in plaats van de vuile - op deze dag - kroegen vol fasrfood). die voor volwassene, nuchtere mensen bedoeld zijn? Houden zij dan niet van de Haar Majesteit?

Is een rondgang tussen de oude troep op straat, de braderie (die eigenlijk niet helemaal ongezellig is) het enige, wat de Koningin ons te bieden heeft?

We overleven het wel, die troepdag, omdat in het rest van het jaar is er wel iets te doen in Nederland. Toch denk ik aan de jongeren.

Als dit de GROOTSTE FEESTDAG VAN NEDERLAND is, hoe moeten zij dan die gewone dagen in de toekomst doorbrengen, hoe kunnen zij dan kinderen leren om eigen huis schoon te houden en hoe kunnen zij vervolgens iets doen aan de steeds toenemende vervuiling van onze GROTE HUIS, de AARDE?

Rayisa Warner-Shumak

Добавить комментарий

Защитный код
Обновить