putin-ehGeschreven na een aanleiding van de uitnodiging voor een discussie over Oekraine en Rusland van Forum Images Groningen 12 mei. Dit is geen ode, maar enkele feiten en gedachten. Alle kritiek is welkom. Zijn naam Vladimir betekent: “De wereld herder”. Twee keer herhaalde naam wordt makkelijk onthouden en versterkt de betekenis ervan. (Vladimir Vladimirovich)

Zijn achternaam in het Engels “PUT IN” kan gezien worden, als “je moet hem erin hebben”. Voor Russen , die een PUT’ zien als een juiste weg, zou dit ook bijna vanzelfsprekend iemand betekenen, die de weg kent. Iemand, die goed ergens in is, noemen zij “PUTeviy”, en dit slaat dus ook aan de naam van de president. Dit zijn neuro linguïstische aspecten van een eventueel succes.

Volgens een Russisch radioprogramma “Neformaat” na een pers-conferentie van Putin, dat 17 apriel plaats vond is de positie van rubel zeer versterkt.

Bovendien, volgens dezelfde bron zou 30% van de Amerikanen liever Putin als een leider willen hebben, dan Obama.

Trouwens, over de vrijheid van het woord – de presentator van “Neformaat”, een Russische satiricus Michail Zadornov door zijn scherpe tong is niet meer welkom in America – het meest democratisch land, waar hij ook een paspoort van had. Ook democratische Europa heef genoeg aan Zadornov, daardoor hadden zij een speciale zitting in het bestuur van Letland om zijn nationaliteit te veigeren. Maar ongeacht alle kritiek van alle Russische leiders is hij door Russen zeer geliefd en altijd welkom in Rusland.

…Als ik naar Putin kijk, denk ik, dat hij elke ochtend olie op drinkt, zo veel energy straalt hij uit.

Glimlachen doet hij niet vaak, maar hij kan dat wel, zag ik, net als een grapje maken en even aardig zijn, ongeacht alle officiële voorschriften. Natuurlijk, ging het toen om een Wereld Congres van de Russische Pers, wat zijn populariteit eventueel zou kunnen versterken. Toch hebben mijn collega’s toen in Moskow in 2008 daar niet veel aandacht aan besteden.

Hij kijkt mensen vriendelijk en geïnteresseerd aan, wat niet alleen een imago is en de opvoeding van het vertrouwen uitstralende KGB, maar ook het kenmerk van een Weegschaal als teken.

In zijn biografie staat, dat voorouders van Vladimir Putin rond 300 jaar proletarisch waren en behoorden tot fabrieken medewerkers. Toch is er een weg naar de Communistische partij geweest. (Daarvan bleef de huidige president van Rusland een lid tot 1991, toen het partij verboden werd. Trouw dus.)

Opa van Putin was een kook voor de hoge partijleiders, ook voor Lenin en Stalin. Dat was voor Vladimir een aanleiding om een KGB school opleiding te gaan volgen.

Vladimir Putin werd toen wel door het KGB uitgekozen man, een bedrijf, dat het beste genetische fonds als een pre beschouwd. Trouw zijn aan Rusland en voorkomen, dat iemand jouw zwakte momenten wel eens ziet was de opvoeding van die school onder de andere.

Daarvoor heeft Vladimir Putin een Chemische school gehad (hij is dus goed bewust van de macht van de stoffen) en een internationale juridische opleiding gevolgd, die hem een brede visie geeft op de verschillende kanten van de samenleving.

“Een Principe van de meest weldoende natie” – was zijn diplomawerk. Dit is een moment van het welzijn in de wederzijdse omgang van de naties, waar het gaat over een conventie en principe van no-discriminatie in de economische zin en in het partnerschap.

Een wereldvisie kreeg Putin, toen hij in 1985-1990 werkte in Duitsland als directeur van een “Huis van de Vriendschap” tussen Oost-Duitsland en USSR. Toen heeft hij ook geleerd, dat een vriendschap tussen de landen verschillende plusmomenten heeft, net als handel en een samenwerking in het winnen van de stoffen.

Na een van tevoren bepaalde rij van de leiders van de Breznewse “klika” (team), na een idealisme van Michail Gorbatsjev en een alcoholisme van Boris Yeltsin was hij niet de slechtste keus van Rusland, als een president.

Oligarchen, die hem tot presidentschap hebben geroepen, hadden bepaalde condities met Putin afgesloten. Wegens interesses van de staat (?) werden sommigen van de oligarchen later door de president hard aangepakt. Hij durft het wel.

Een goede opvoeding en opleiding, een goede conditie, zijn trots over Rusland, een begreep van de trouw, een lust onder controle (een drankverslaving en een vrouwenlust werden niet bepaald opgemerkt als zij nadelen), een bescheiden gedraag (ten minste, wat zijn kinderen betreft), een goede taalgebruik –d dit presteert beter, dan bij wie dan ook van de SSSR of Rusland van de 20 eeuw.

Nu is hij een ervaren in zijn Presidentschap man. Waarom waarderen we een ervaring in alle andere zaken en niet in het leiden van een land?

Omdat er ook anderen een kans zouden moeten hebben? Zou u in een huis willen wonen, dat door een student in stage werd gebouwd? U zou ook niet snel akkoord zouden willen gaan om door een student geopereerd te kunnen worden. Ongeacht alle gelijke kansen voor alle mensen, willen we goed en professioneel behandeld worden. Is dit erg?

Sinds hij aan de macht in Rusland is, werd de criminaliteit in de gaten gehouden, is de handel tot bloei gebracht, werden alle internationale banden sterker. 80% van de Russen willen hem graag hebben.

Nu nog de rest, vooral gepensioneerden en mensen, die voor de Staat werken en niet in de handel zitten. Daar moet hij meer moeite voor doen. Politie in een bescherming van het volk te veranderen en niet in een corrupte brutale instantie houden zou hem ook kunnen lukken. Even leren van Alexander Lukashenko?

Is Putin gevaarlijk?

Trek de conclusie uzelf.

Als een weegschaal streeft hij altijd naar een diplomatie en evenwicht.

Als een jurist op een International niveau is hij goed bewust van de gevolgen van zijn daden.

Als een product van het Systeem (KGB) weet hij goed, dat hij bij het Systeem ook van de wereld moet horen en geen windmolens gaan bestrijden.

Als iemand met zelfdiscipline beheerst hij zijn emoties goed voor een Rus.

Als iemand, die in de meest intellectuele stad van Rusland geboren en opgevoed is, streeft hij naar een intelligente oplossing van elke situatie.

Van zijn ouder weet hij precies hoe hard de oorlog kan zijn om het niet te willen. Een Blokkade van Leningrad (St. Petersburg) is een van de zwaarste voorbeelden daarvan.

Macht is voor hem niet een doel, maar een middel om een goed resultaat te bereiken in het bouwen van een perfect land.

Weegschaal is nooit mach zoekende, maar daar staan wel mensen achter hem, die de macht belangrijk zouden vinden. Van school hebben we geleerd:” We zijn geen slaven, slaven zijn we niet”.

Russen zijn geen derde rang mensen, zo gezien worden kan bijna de enige reden zijn om meer macht uit te stralen. Hoe meer respect, hoe minder machtsdrang.

Zichzelf bewijzen, vermaakt worden – dat zijn voor veel Russen belangrijke momenten. Net als voor iedereen.

Maar laat staan, dat er een andere president komt, die zichzelf opnieuw zou moeten bewijzen?

Putin is een ervaren mens, conservatief genoeg om goede oude dingen in het leven te roepen, open genoeg om alle nieuwe waaipartijen van de wereld in bepaalde zin te accepteren, rijk genoeg om niet te gaan stelen, groot genoeg om niet per se meer landen te gaan veroveren, tenzij zij het zelf zouden willen. Maar iets verliezen wil hij ook niet. Omdat daar werd al bijna een eeuw hard aan gewerkt.

Nog een feit:

Van 18000 in USSSR geboren deelnemers van een Russische Sociaal Media onderzoek , dat in maart 2014 plaats vond, zouden meer, dan 17000 mensen Sovjet Unie terug willen hebben. Als dit wel gebeurd zou zijn, wie zou in staat zijn om dit op een relatief fatsoenlijke wereldmanier te kunnen leiden?

Russen verwijten Putin, dat hij de stoffen verkoopt en Rusland leeg door Europa laat pompen.

Een andere president zou dus minder gekleurde metallen, gas en olie voor Europa kunnen betekenen.

Wat is beter? En voor wie?

Rayisa Warner

18-04-14

Astrologen over Putin:

Hij is een betere handelaar, dan de brutale macht – vinden Russische astrologen. Hij rekent op mensen, die hij persoonlijk kent of kan vertrouwen, hij is een teamspeller.

Volgens de astrologen is een unie tussen Mars en Weegschaal in de goroscoop van Vladimir Putin betekenen veel gevoel voor een rechtvaardig beleid en het partnerschap.

Een interessant moment – 19 februari 1954 werd Krim cadeau gegeven aan Oekraïne. Precies 60 jaar geleden. Na een totale Jupiter circus van 5X12 jaar en 2 maal circus van 30 jaar van Saturnus is Krim teruggekomen.

Комментарии  

+1 #1 Diana 25.04.2014 12:39
Mooi verwoord!
0 #2 Rayisa Warner 25.04.2014 13:01
Hartelijk dank, Diana!

Добавить комментарий

Защитный код
Обновить