Werken met Dmitry Koldun was extra inspirerend  - Holland’s got talent’ Jacqueline Wensing – speciaal voor EuroHarmoniaNederlandse zangeres Jacqueline Wensing, een gebuisde kandidate van ‘Holland’s got talent’ heeft niet lang geleden in Groningen haar videoclip “Out of the blue” ( geschreven door Matthijs van de Ven) gemaakt samen met een Wit-Russische en Russische ster Dmitry Koldun, die hoog presteerde bij Eurovizie 2007 in Helsinki. Dmitry is speciaal voor zijn gezamenlijke met Jacqueline project naar Groningen gekomen. Jacqueline heeft een klassiek sopraan opleiding gekregen in Cairo Music Academy...

Heel speciaal hiervan is, dat deze getalenteerde vrouw haar klassieke opleiding in de muziek heeft pas na haar 30+ leeftijd gestart. Toch gaat het goed met haar. Haar dance single nummer 'Flame' bereikte zevende plaats in the Dutch Top 100 Charts.

Zij zingt in veel verschillende talen overal in de wereld, ook samen met de wereldsterren, zij verschijnt regelmatig op tv en radio, kranten staan vol met haar naam. Ongeacht haar drukte is Jacqueline Wensing in contact met EuroHarmonia gekomen, waardoor we haar zeer dankbaar zijn.

- Jacqueline, hoe hebt u Dmitry leren kennen?
- Ik heb Dmitry vorig jaar augustus in Moskou ontmoet.
- Klikte het meteen tussen jullie om samen op te treden?
- Dit was een speciale ontmoeting en een goed duet.
- Wat vond u van Moskou?
- Ik vind Moskou een bijzonder indrukwekkende stad.
- Hoe ervaart u uw samenwerking met Dmitry Koldun?
- Ik vind het een grote eer om met een grote Russische ster te mogen samenwerken.
- Waarom per se een Rus?
- Het is heel bijzonder om met iemand uit het Oostblok samen te werken.
- Is het cultuurverschil een grote belemmering voor deze soort zaken?
- De cultuurverschillen zijn enorm, maar dat maakt het juist extra inspirerend. Het is ook heel mooi om te zien hoe twee verschillende muzikale achtergronden op deze wijze bij elkaar komen.
- Hoe was “Out of the blue” door het public ontvangen?
- Het nummer ‘Out of the Blue’ wordt gelukkig al heel goed ontvangen en staat inmiddels in de charts.
- Bent u tevreden met resultaat van uw werk?
- In de download charts staat het nummer heel hoog (nummer één in de SBS Top download charts). In de officiële top 100 staat het nummer sinds deze week op 84.

Zo…Veel succes verder, Jacqueline. U bent een duidelijke voorbeeld van een motto uit de klassieke Russische film “Moskou gelooft geen tranen”, dat klinkt als volgt: “Het leven start juist pas op 40!”

Rayisa Warner-Shumak