fk_anji_logo - eh15 maart 2012 - Met aanmelding van Udinese Calcio (Italie), Rosenborg BK (Noorwegen) en Fenerbahçe (Turkije) is het deelnemersveld van GasTerra Eurovoetbal 2012 bijna rond. Hoogtepunt daarbij is ook de komst van voetbalclub FC Anzhi Makhachkala.

In een eerder stadium was er een akkoord bereikt met Shaktar Donetsk, maar helaas heeft deze club zich afgemeld voor het toernooi. De ploeg uit Oekraïne moet tijdens het Pinksterweekeinde liefst zeven spelers afstaan aan hun nationale jeugdselectie en is daarom niet in staat met een representatieve selectie naar een sterk toernooi als Eurovoetbal te komen.

Gelukkig is er een waardige vervanger gevonden in de voetbalclub van Guus Hiddink, FC Anzhi Makhachkala uit Dagestan. In de magazine Voetbal International meldt de topcoach dan ook: "Een jeugdploeg van Anzhi gaat dit voorjaar naar het Eurovoetbaltoernooi in Groningen. Die jongens dolbij, zij gaan voor het eerst het land uit." Met spelers als Roberto Carlos en Samuel Eto’o en een topcoach als Guus Hiddink om tegen op te kijken zullen de jeugdspelers dan ook zeer gretig zijn om hun kunsten in Groningen te laten zien. De organisatie is dan ook verheugd om deze club te mogen ontvangen. Mogelijk dat Hiddink zelf nog een kijkje komt nemen.

Naast Anzhi als nieuwkomer op het pinkstertoernooi, maakt de meervoudige kampioen van Noorwegen: Rosenborg BK uit Trondheim een debuut op Eurovoetbal en is Udinese Calcio ook voor het eerst te gast. De Italiaanse huidige nummer vier van de ranglijst is momenteel in onderhandeling met FC Groningen over een mogelijke samenwerking. Fenerbahçe is een oude bekende, maar heeft het toernooi nog niet als winnaar kunnen verlaten. De andere clubs in het deelnemersveld zijn HSV (Duitsland), Ajax Cape Town (Zuid-Afrika), SC Heerenveen, PSV en FC Groningen. De organisatie verwacht volgende week met de tiende en laatste club tot een overeenstemming te komen.

 bron: www.eurovoetbal.nl

Добавить комментарий

Защитный код
Обновить