usa - ehNils de Jonge, 8 jaar. Hoofdstuk 2: de inwoners van de Verenigde Staten van Amerika.

Heel vroeger was er een man, Columbus, die naar India wou varen, maar hij was aangekomen in Amerika. Hij wist niet dat hij in Amerika aan was gekomen en toen hij de inwoners zag, noemde hij ze dus indianen. Indianen zijn dus de eerste inwoners van de VS. Later zijn er andere mensen net zoals Columbus naar Amerika gekomen. Er zijn indianen die in een wigwam wonen dat zijn rond trekkende indianen en je hebt ook indianen die op een vaste plek blijven die heten vissers. Elke indianenstam heeft een baas en die baas heet het opperhoofd. Die heeft dan een grote hoed op met veren zo kon je toen zien wie de baas was. En er zijn aardige indianenstammen en er zijn indianen die jagen omdat ze geen eten kunnen vinden. Ze gebruiken dan pijlen met gif die gooien ze op een dier en dan gaan die dood en dat gif halen ze uit gifkikkers die schieten ze dan ook dood. En zo vangen die indianen dus eten.

Jaren nadat Columbus in Amerika aan was gekomen, moest er op het land gewerkt worden. Omdat er geen machines waren, heeft men slaven uit Afrika gehaald en die moesten daar al het werk doen en ze kregen geen eens geld ervoor dat is ook niet eerlijk hè en in Amerika zijn daarom ook veel bruine mensen. Omdat er mensen uit Afrika naar Amerika zijn gekomen, en mensen in Afrika zijn bruin.

Hoofdstuk 3: de staten van Amerika.
Er zijn heel veel verschillende staten in Amerika, dan bedoel ik het land Amerika. Zoals Florida, Californië, Texas, Arizona, ik en mijn familie woonden in de staat Kentucky, en in de stad Louisville. O, ja het werelddeel Amerika heeft geen staten maar landen zoals Canada Costa Rica, Guatemala, de Verenigde Staten, Cuba, panama, Jamaica. En er zijn nog veel meer landen in Amerika. En alle landen zijn anders. In Amerika spreken ze natuurlijk heel veel Amerikaans. Maar in sommige delen ook Spaans. Zoals vlak bij Mexico en in Mexico zijn heel veel smokkelaars en die komen dan over de Mexicaanse grens en die willen dan oorlog dus komen ze met pistolen en wapens over de grens.

In de tijd dat wij in Amerika woonden, zijn we ook in andere staten dan Kentucky geweest. En we gingen met onze camper op reis en ik en mijn zus sliepen bovenin en onze kleine broer die heet Kai en die sliep in de keuken en onze vader en moeder sliepen beneden als we gingen slapen en zo gingen we toen op reis.

We zijn in Florida geweest, daar is Disney World en Sea World. In Florida komen vooral veel mensen op vakantie, omdat de stranden er zo mooi zijn. We zijn ook in Colorado geweest, daar zijn hele hoge bergen, net zoals in Oostenrijk. In Utah was het heel mooi, maar ook heel erg warm. Thuis, in Kentucky, waren er soms tornado’s, dan moesten we wel eens in de kelder slapen. We zijn ook nog op vakantie geweest in South Carolina, dat is de staat waar Columbus voor het eerst in Amerika aan kwam. Daar hebben we alligators gezien en dolfijnen.

En boven de staat Kentucky ligt de staat Indiana en daar is Michael Jackson geboren en ik zal je nog even over de Amerikaanse vlag vertellen. De vlag bestaat uit 7 rode en 6 witte strepen, en 50 witte sterren, één ster voor elke staat. Deze vlag heeft ook een naam: hij heet de stars and stripes, dat betekent sterren en strepen.

Добавить комментарий

Защитный код
Обновить