tsjernobil_kinderen - ehDoor : De Blik van Blaauw

Niet (altijd) door veel woorden te gebruiken, wel door doén! Een voorbeeldproject: Het werk van de Stichting “Tsjernobylkinderen Noordhorn”, zeven weken 30 kinderen en 3 begeleiders onderbrengen bij gastgezinnen.

Oekraine TRIGGER HAPPYTen eerste: Ik ben door niemand betaald (van welke kant dan ook).
Ten tweede: Ik ben geen Rus.
Ten derde: Mijn familie woont in het Oosten van Oekraïne. Zij zijn niet pro-Putins. Integendeel. Maar het maakt niet meer uit, bij wie zij horen, als de oorlog maar stopt.
Ten vierde: Ik heb goede vrienden in Oekraïne en in Europa, die echte oost- en west- Oekraïners zijn. Zij zijn leuke mensen. Mijn excuses, als ik iemand met dit artikel pijn doe.
Ten vijfde: Als Oekraine bij EU hoort, kan mijn familie bij mij op bezoek komen zonder dat gedoe met visum. Het kan ook meer welzijn betekenen voor hen.

Daar zijn eigenlijk wel wederzijdse (die van mij en van mijn familie) belangen bij om het zo te laten gebeuren. Maar ik ben een eerlijke mens. Het klopt niet, dat Oekraïne nooit iets kwalijk werd genomen!
- Zij verboden Russischtalige minderheid Russisch te spreken...

Russische school “De Gouden Sleutel” te Groningen viert 10-jaarHet feest vindt plaats op 28 juni bij Treslingshuis Groningen op het adres: Klaprooslaan 120 in Groningen, Aanvang: 12.00

Dit jaar viert het Russische Culturele Centrum in Groningen het 10 jaarig bestaan van de Russische school. Het Centrum “Ruslandia” en de school “De Gouden Sleutel” (“Zolotoy Klyuchik”) daarvan zijn opgestart op een initiatief van de bi-linguale gezinnen, waar kinderen het soms lastig hadden om op een hetzelfde niveau met beide ouders Nederlands te communiceren, maar ook graag wilden de taal en cultuur van Rusland bijleven. Het was van het belang voor de in Nederland geboren kinderen om contact te houden met families, die in Russischtalige landen zijn gebleven.Sinds 2004 is “De Gouden

Olie in Rotterdam. Foto: Andrew, FlickrTweede Kamer wil transport Noordpoololie via Rotterdam verbieden. Olie in Rotterdam. Foto: Andrew, Flickr. De Tweede Kamer roept het kabinet op om het transport van Noordpoololie onmogelijk te maken. Dinsdag heeft het parlement hier een motie voor aangenomen. Dat meldt Greenpeace. Het Russische staatsolie- en gasbedrijf Gazprom heeft