Комментарии

 • Хороший фильм! И актеры тоже хорошие были. Таких фильмов ...

  Подробнее...

   
 • Жаль конечно. Но животные непредсказуемые , тем более в ...

  Подробнее...

   
 • Эта благотворительн ая организация очень много сделала для ...

  Подробнее...

   
 • Было очень интересно было узнать , что так много делается ...

  Подробнее...

Op het Russisch Ereveld in Leusden, naast de Amersfoortse begraafplaats Rusthof, liggen 865 oorlogsslachtoffers uit de voormalige Sovjetunie begraven. In september 1941 komen op de veelosplaats bij station Amersfoort 101 krijgsgevangenen uit Centraal-Azië aan. De Amersfoortse bevolking weigert de Sovjetrussen met hun mongoolse gelaatstrekken als Untermenschen te beschouwen, zoals de Duitse bezetter wil. Tijdens hun verblijf in Kamp Amersfoort overlijden 24 Sovjetrussen. Op 9 april 1942 worden de overgebleven 77 gefusilleerd. Na de oorlog worden hun stoffelijke overschotten herbegraven op Rusthof.

Op het American Battlefield in het Limburgse Margraten liggen nog eens 691 Sovjetrussische krijgsgevangenen. Zij zijn in de laatste dagen van de oorlog of na de bevrijding aan ziekte bezweken in Duitse ziekenhuizen. Na de oorlog willen de autoriteiten van deze begraafplaats een permanent ereveld voor uitsluitend Amerikaanse soldaten maken. De Sovjetrussische slachtoffers worden overgebracht naar Amersfoort, waar al 101 Sovjetrussen begraven liggen.

Amersfoort fungeert dus als verzamelplaats voor in Nederland begraven slachtoffers uit de voormalige Sovjetunie. Ook de stoffelijke overschotten van 73 dwangarbeiders en Sovjetrussische soldaten in Duitse dienst worden in Amersfoort herbegraven.

Omdat op Rusthof onvoldoende ruimte is, wordt een aparte begraafplaats aangelegd. Dit Russisch Ereveld wordt op 18 november 1948 geopend door minister van oorlog W.F. Schokking.

www.russisch-ereveld.nl

Добавить комментарий

Защитный код
Обновить

Для пользователей

   

На сайте

Сейчас 152 гостей на сайте

Также читайте