tsjernobil_kinderen - ehDoor : De Blik van Blaauw

Niet (altijd) door veel woorden te gebruiken, wel door doén! Een voorbeeldproject: Het werk van de Stichting “Tsjernobylkinderen Noordhorn”, zeven weken 30 kinderen en 3 begeleiders onderbrengen bij gastgezinnen.

Dat niet alleen, ruimte regelen voor dagelijks onderwijs en diverse extra activiteiten op touw zetten, zoals het bezoek aan de dierentuin in Emmen, de insecten in Leens, de ijsbaan, etc. Afgelopen woensdagmiddag werd er een voetbalhappening georganiseerd op het Zuidhorner kunstgras inclusief traktaties. Met dank aan de gastvrije v.v.Zuidhorn en kantinebeheerder Eddy Gelsema. Ondanks de toch wat gure omstandigheden een hartverwarmend evenement, blijheid op vele gezichten geschreven!

De zeven weken zijn bijna ten einde. Zaterdag een bonte avond in “De Rank”, zondag een afscheidsbijeenkomst in “De Wegwijzer”, maandagavond vertrek om precies 20.00 uur naar Rechytsa in het zuiden van Wit-Rusland. Ik zit normaal niet om een paar woorden verlegen, hier word ik stil van…. Alle jonge en oudere gasten uit Belarus een behouden terugreis toegewenst! Gastgezinnen, sterkte met het wennen aan de lege plek! Werkgroep, HULDE! (jb)

Светлая Память

Светлая Память Ушедшим Любимым