Spicy girls in vrouwenrecht krijgen de onderscheiding in AssenWegens veel ineresse in dit onderwerp hebben we onze artikel over het vieren van de Vrouwen International Dag 8 maart in Assen vertaald en publiceren het vandaag in het Nederlands.

"Spicy girls" - een dergelijke titel werd ontvangen in een Nederlandse zaal versierd met de Russische vlag, het Georgische bolniskruis en de Albanese zwarte dubbelkoppige adelaar door vier dames, die actief zijn op het vrouwenrecht gebied. Op 8 maart 2018 in Assen, de hoofdstad van de provincie Drenthe kregen onze vrouwen een erebadge, die werd hen aangeboden van de Stichting Prinsessendag. Het is een organisatie die zich richt op het dynamisch ontwikkelen van de provincie Drenthe in politieke, economische en sociale zin. Een speciaal doel van de Stichting is om de richting van de "vrouwenpolitiek" te ontwikkelen.
De derde dinsdag in september - Prinsjesdag - is elk jaar een belangrijk evenement in het politieke leven van Nederland. Op deze dag worden alle plannen en maatregels op het gebied van recht en overheid aangekondigd. "Prinsessen dag" is zoiets als een oppositie aan de politiek van mannen en de Dag van de Prinsen.
Als ik 'onze' meisjes zeg, bedoel ik als een geboren in USSR mens een Russische en twee Georgische vrouwen, vertegenwoordigers van Rusland en Georgië van de vrouwen- en mensenrechtenorganisaties. In onze harten kunnen we immers nog steeds geen afscheid nemen van het land waar een van de meest zingende en dansende, warme en gastvrije volkeren van de USSR woont.

Подробнее...

tsjernobil_kinderen - ehDoor : De Blik van Blaauw

Niet (altijd) door veel woorden te gebruiken, wel door doén! Een voorbeeldproject: Het werk van de Stichting “Tsjernobylkinderen Noordhorn”, zeven weken 30 kinderen en 3 begeleiders onderbrengen bij gastgezinnen.

Lees meer

Oekraine TRIGGER HAPPYTen eerste: Ik ben door niemand betaald (van welke kant dan ook).
Ten tweede: Ik ben geen Rus.
Ten derde: Mijn familie woont in het Oosten van Oekraïne. Zij zijn niet pro-Putins. Integendeel. Maar het maakt niet meer uit, bij wie zij horen, als de oorlog maar stopt.
Ten vierde: Ik heb goede vrienden in Oekraïne en in Europa, die echte oost- en west- Oekraïners zijn. Zij zijn leuke mensen. Mijn excuses, als ik iemand met dit artikel pijn doe.
Ten vijfde: Als Oekraine bij EU hoort, kan mijn familie bij mij op bezoek komen zonder dat gedoe met visum. Het kan ook meer welzijn betekenen voor hen.

Daar zijn eigenlijk wel wederzijdse (die van mij en van mijn familie) belangen bij om het zo te laten gebeuren. Maar ik ben een eerlijke mens. Het klopt niet, dat Oekraïne nooit iets kwalijk werd genomen!
- Zij verboden Russischtalige minderheid Russisch te spreken...

Lees meer

Russische school “De Gouden Sleutel” te Groningen viert 10-jaarHet feest vindt plaats op 28 juni bij Treslingshuis Groningen op het adres: Klaprooslaan 120 in Groningen, Aanvang: 12.00

Dit jaar viert het Russische Culturele Centrum in Groningen het 10 jaarig bestaan van de Russische school. Het Centrum “Ruslandia” en de school “De Gouden Sleutel” (“Zolotoy Klyuchik”) daarvan zijn opgestart op een initiatief van de bi-linguale gezinnen, waar kinderen het soms lastig hadden om op een hetzelfde niveau met beide ouders Nederlands te communiceren, maar ook graag wilden de taal en cultuur van Rusland bijleven. Het was van het belang voor de in Nederland geboren kinderen om contact te houden met families, die in Russischtalige landen zijn gebleven.Sinds 2004 is “De Gouden

Lees meer