Spicy girls in vrouwenrecht krijgen de onderscheiding in AssenWegens veel ineresse in dit onderwerp hebben we onze artikel over het vieren van de Vrouwen International Dag 8 maart in Assen vertaald en publiceren het vandaag in het Nederlands.

"Spicy girls" - een dergelijke titel werd ontvangen in een Nederlandse zaal versierd met de Russische vlag, het Georgische bolniskruis en de Albanese zwarte dubbelkoppige adelaar door vier dames, die actief zijn op het vrouwenrecht gebied. Op 8 maart 2018 in Assen, de hoofdstad van de provincie Drenthe kregen onze vrouwen een erebadge, die werd hen aangeboden van de Stichting Prinsessendag. Het is een organisatie die zich richt op het dynamisch ontwikkelen van de provincie Drenthe in politieke, economische en sociale zin. Een speciaal doel van de Stichting is om de richting van de "vrouwenpolitiek" te ontwikkelen.
De derde dinsdag in september - Prinsjesdag - is elk jaar een belangrijk evenement in het politieke leven van Nederland. Op deze dag worden alle plannen en maatregels op het gebied van recht en overheid aangekondigd. "Prinsessen dag" is zoiets als een oppositie aan de politiek van mannen en de Dag van de Prinsen.
Als ik 'onze' meisjes zeg, bedoel ik als een geboren in USSR mens een Russische en twee Georgische vrouwen, vertegenwoordigers van Rusland en Georgië van de vrouwen- en mensenrechtenorganisaties. In onze harten kunnen we immers nog steeds geen afscheid nemen van het land waar een van de meest zingende en dansende, warme en gastvrije volkeren van de USSR woont.

Подробнее...

tsjernobil_kinderen - ehDoor : De Blik van Blaauw

Niet (altijd) door veel woorden te gebruiken, wel door doén! Een voorbeeldproject: Het werk van de Stichting “Tsjernobylkinderen Noordhorn”, zeven weken 30 kinderen en 3 begeleiders onderbrengen bij gastgezinnen.

Lees meer

Russische school “De Gouden Sleutel” te Groningen viert 10-jaarHet feest vindt plaats op 28 juni bij Treslingshuis Groningen op het adres: Klaprooslaan 120 in Groningen, Aanvang: 12.00

Dit jaar viert het Russische Culturele Centrum in Groningen het 10 jaarig bestaan van de Russische school. Het Centrum “Ruslandia” en de school “De Gouden Sleutel” (“Zolotoy Klyuchik”) daarvan zijn opgestart op een initiatief van de bi-linguale gezinnen, waar kinderen het soms lastig hadden om op een hetzelfde niveau met beide ouders Nederlands te communiceren, maar ook graag wilden de taal en cultuur van Rusland bijleven. Het was van het belang voor de in Nederland geboren kinderen om contact te houden met families, die in Russischtalige landen zijn gebleven.Sinds 2004 is “De Gouden

Lees meer

Olie in Rotterdam. Foto: Andrew, FlickrTweede Kamer wil transport Noordpoololie via Rotterdam verbieden. Olie in Rotterdam. Foto: Andrew, Flickr. De Tweede Kamer roept het kabinet op om het transport van Noordpoololie onmogelijk te maken. Dinsdag heeft het parlement hier een motie voor aangenomen. Dat meldt Greenpeace. Het Russische staatsolie- en gasbedrijf Gazprom heeft

Lees meer