Spicy girls in vrouwenrecht krijgen de onderscheiding in AssenWegens veel ineresse in dit onderwerp hebben we onze artikel over het vieren van de Vrouwen International Dag 8 maart in Assen vertaald en publiceren het vandaag in het Nederlands.

"Spicy girls" - een dergelijke titel werd ontvangen in een Nederlandse zaal versierd met de Russische vlag, het Georgische bolniskruis en de Albanese zwarte dubbelkoppige adelaar door vier dames, die actief zijn op het vrouwenrecht gebied. Op 8 maart 2018 in Assen, de hoofdstad van de provincie Drenthe kregen onze vrouwen een erebadge, die werd hen aangeboden van de Stichting Prinsessendag. Het is een organisatie die zich richt op het dynamisch ontwikkelen van de provincie Drenthe in politieke, economische en sociale zin. Een speciaal doel van de Stichting is om de richting van de "vrouwenpolitiek" te ontwikkelen.
De derde dinsdag in september - Prinsjesdag - is elk jaar een belangrijk evenement in het politieke leven van Nederland. Op deze dag worden alle plannen en maatregels op het gebied van recht en overheid aangekondigd. "Prinsessen dag" is zoiets als een oppositie aan de politiek van mannen en de Dag van de Prinsen.
Als ik 'onze' meisjes zeg, bedoel ik als een geboren in USSR mens een Russische en twee Georgische vrouwen, vertegenwoordigers van Rusland en Georgië van de vrouwen- en mensenrechtenorganisaties. In onze harten kunnen we immers nog steeds geen afscheid nemen van het land waar een van de meest zingende en dansende, warme en gastvrije volkeren van de USSR woont.

Natalia Evdokimova en Ralph du Long in discussie 8 MaartNatalia Evdokimova is de uitvoerende secretaris van de Mensenrechtenraad in Sint-Petersburg, opgericht door de voormalige President van Rusland Boris Jeltsin, en de adviseur van de Ombudsman voor de mensenrechten, de expert in het project "Anticorruptie-initiatief".
Het Provinciehuis in Assen nodigde haar uit om te praten over de mensenrechten en problemen van vrouwen in Rusland.
De viering werd geregeld door de organisaties "Vrouwen kiezen" en "Raffelende Randen".
Vandaag is de eerste keer dat de Internationale Vrouwendag zo wijd wordt gevierd in Assen. Dit jaar werd een jubileumjaar voor de provincie Drenthe - precies 100 jaar geleden kregen vrouwen hier een stemrecht. Vandaag zijn er ook 110 jaar verstreken sinds de dag van "brood en rozen" .
Aan beide zijden van Natalia Leonidovna Evdokimova in het presidium vandaag onze Georgische zussen gezeten - Maia Melikidze - commissaris van de Georgische commissie voor regulering van energie en watervoorziening, een van de oprichters en hoofd van het Jonge Republicaan instituut voor de rechten van de vrouw (Young Republican Institute) en Rusudan Gotseridze,
Bisschop van de Evangelical Baptist Church of Georgia en een strijder voor vrouwenrechten.
Daarnaast nodigde de provincie Assen Delphina Hoxha, de beroemde blogger van vandaag uit Albanië uit.
De moderator van het evenement was Ralph du Long, het hoofd van de openbare organisatie-bemiddelaar tussen Rusland en de Europese Unie, een jurist en een internationale coach op het gebied van mensenrechten, een lid van het parlement van de provincie Drenthe. Zijn credo: "Als je snel vooruit wilt, reis dan alleen. Als jij ver wilt komen, reis dan samen!"
Vandaag waren we samen - medewerkers van Provinciehuis, leden, waaronder je auteur van de internationale vrouwenclub Soroptimist International Assen, studentenjournalisten, politici, vertegenwoordigers van publieke organisaties, activisten van de kerk, vrijwilligers, werkende voor de maatschappij.
Na de officiële opening van de bijeenkomst en de gastvrije toespraken waren er themabesprekingen met elk van de uitgenodigde mensenrechtenverdedigers.
Maar in de pauze tussen de twee takken van het evenement in de stad Assen ontstond vandaag een nieuw openbare Vrouwenkiesplatform op initiatief van Anita van der Noord, kandidaat van GroenLinks en directeur van de Stichting "De Nieuwe Leefstijl".
Het Nederlandse politiek beleid moet veranderen!
EuroHarmonia kon slechts twee van de vier discussies bijwonen.
Natuurlijk woonde ik een ontmoeting met mensenrechtenactivist van Rusland, Natalia Evdokimova, bij. Ze sprak over hoe moeilijk het is om een vrouw in de Russische politiek te zijn, dat er in Rusland geen noodzaak is om een coalitie te vormen, omdat de liedende partij "Verenigde Rusland " niet meer in te halen is met aantal zetels. Daarom hebben alle andere partijen minder kans om gehoord te worden, vooral als het over de partij "Vrouwen van Rusland" gaat , die halverwege de jaren 90 is gesticht, maar gedesintegreerd was. Natalia Leonidovna deelde haar ervaring uit wat het lidmaatschap van verschillende Russische partijen betreft. Ze vertelde, dat 90% van haar generatie zal stemmen voor de huidige president Vladimir Poetin. En dat iedereen in Rusland juist zeker van is, dat hij weer gekozen wordt. Nederlandse vrouwen waren zeer verrast door een dergelijk hoge populariteit van de Russische leider. Zij noemden Natalia Evdokimova een dappere vrouw, duidelijk ongelovig in een democratisch Rusland.
- Ik ben blij dat u niet alleen geïnteresseerd bent in de situatie van vrouwen in ons land, maar ook in Rusland in het algemeen, dat u veel vragen stelt. Het is jammer dat ik geen tijd had om je te vragen naar het leven in Nederland, - zei de leider van de Mensenrechtenraad, Natalia Evdokimova.
De moderator van de bijeenkomst Ralph du Long beloofde, dat vertegenwoordigers van Drenthe naar Rusland wel eens komen met hen verhalen over Nederland.
De tweede discussie die ik bijwoonde, werd geleid door de Georgische activiste Maya Melikidze.
Een zelfverzekerde jonge vrouw met goed Engels, met een gevoel voor humor en aangename gebaren won onmiddellijk de sympathie van het publiek. Haar motto is: "Geef nooit op!"
"Ik ontmoette een man, die ik het meest progressief vond in het hele land, maar het kostte me 8 jaar om hem te overtuigen, dat we echt gelijke rechten met mannen zouden moeten hebben. Na het luisteren naar de problemen van vrouwen tijdens een van onze bijeenkomsten, besefte hij hoe weinig ze, mannen ons horen in het gewone leven. "
Maya zei dat mannen niet luisteren, als ze het ergens niet mee eens zijn en te snel boos worden. Omdat ze het moeilijk vinden om te leren van degenen die anders denken, het is voor hun moeilijk om van eigen fouten te leren. De Georgische activist noemde ook jaloezie als poging om een negatieve invloed op hun groep mensenrechtenverdedigers uit te oefenen, maar ook vertelde ze over de samenhang en onderlinge steun van hun kleine team van 34 mensen.
"Waar is de waarheid? Vroeg Maya ons. "Wat is waar: wat heb ik in mijn jeugd in de Sovjet-Unie geleerd of wat Georgië ons nu leert? "En zij antwoordde:" De waarheid zit in onszelf, in onze eigen ervaring! "
De deelnemers stellen actief vragen en delen hun observaties. Ik werd aangetrokken door een interessante opmerking. Hij werd uitgedrukt door mijn buurvrouw aan de linkerkant, Stien Veenstra
"Vóór de uitvinding van de computer waren er geen machinisten-mannen! Het was moeilijk om te drukken en dit werk was niet van belang voor mannen. En plotseling, in onze tijd, zijn alle mannen "typisten" geworden! Hoe zwak een man is geworden! "
"Vrouwen doen sommige mannendingen beter dan mannen zelf. We zijn flexibel, we weten hoe te luisteren, we zijn geduldig, we werken aan onszelf, we zijn diplomatiek. We zijn zo geboren! Geef ons de weg! "- besloot haar " ronde tafel"Maya Melikidze.
De weinige mannen die de Plechtige samenkomst bijwoonden, luisterden aandachtig, maar ze meldden in een nieuwe pauze dat ze niet graag zouden worden onderworpen aan 'feministisch geweld'.
Nederlandse vrouwen kwamen door het gespreek tot de conclusie dat ze Nederland niet als een meer ontwikkeld land beschouwen, dan Georgië. Ik hoorde er geen zodanig mening over Rusland, maar dit betekent nog niet dat het hier vandaag ook niet gezegd was.
Het lukte me niet om Rusudan Gotseridze te horen aan de "ronde tafel", maar in haar welkomstwoord herinnerde ze zich de tsarina Tamara en "De ridder in de huid van de tijger" van Shota Rustaveli. Bisschop herinnerde ons ook aan de Georgische afstraffing door de christenen aan hen islamitische buren in het recente verleden, ze herinnerde zich de dag van anti-homofobie en spot van 50 jonge homo's in Georgië. Ook huiselijk geweld tegen vrouwen in Georgië vaak plaats vind in de gezinnen.
Rusudan herinnerde ons aan de regels van de Bijbel en de Koran, waar het vaak gaat om de goede eigenschappen, om ware waarden, maar ze zei, dat ze is er niet zeker van, dat mensen deze kwaliteiten en waarden in het echte leven zien. De vertegenwoordiger van de Georgische baptistenkerk zei dat de kerk dergelijke problemen vaak negeert, en dit is niet wat bij het echte geloof hoort. Tenslotte heeft God naar zijn beeld niet alleen een man, maar ook een vrouw geschapen.
De Albanese, vrij jonge meidenblogger Dolphin Hawksha genoot ook de belangstelling van het publiek. Hoewel ze in het begin een beetje ongerust was tijdens de begroeting, bleek de discussie succesvol en interessant.
In de finale delen we hier enkele statistieken over vrouwen in de politiek. In een vergelijkende analyse van de activiteiten van mannen en vrouwen in de politieke kringen van Nederland toonde Ralph du Long hoe verwaarloosbaar het aantal vrouwen is en hoe onbeduidend het aantal hun toespraken uit de politieke arena is. Paradoxaal genoeg staat een ontwikkeld land als Nederland met het aantal vrouwen in de politiek op de 26e plaats in de wereld!
En in de eerste plaats (U kunt het nooit raden!) staat het Oost-Afrikaans Rwanda!
"We moeten dit veranderen!" - klonk een samenvatting van de Plechtige vrouwenvergadering.
Het evenement van vandaag werd afgesloten met een gezamenlijk vriendelijk diner, waarbij nieuwe kennissen werden gemakt en nieuwe projecten werden gepland om meer vrouwen in de politiek te promoten.
Gelukkig 8 maart, lieve vrouwen! Voor u staat veel werk te wachten! Gelijk heeft de dichter. Hij noemde vandaag niet voor niets vrouwen "de negers van de wereld"! Jullie dragen alles op uw tedere schouders.
Maar je bent altijd in staat om te keren van een «nigger» in «Twigger» - een perpetuum mobile, dat de slopende taak altijd oplost.
"Vrouw is glorie, vrouw is een smaakmaker!" Ik toost op jullie, Spicy girls!
Rayisa Warner-Shumak,
redacteur EuroHarmonia

Светлая Память

Светлая Память Ушедшим Любимым